banner1

1-3-2, Trött på "Dogshow"

Ja, jag är verkligen trött på dogshows! För en dryg månad sedan fick Dingla en etta i jkl. I lördags fick hon en trea av en domare (P Heikkinen-Lehkonen) som jag ALDRIG tänker ställa för mer. Det var nog det värsta både vi och många andra varit med om. Tror aldrig tanten hade sett en berner förut och det pratades ganska mycket under både lördagen och söndagen. Om man läser hennes kritik, skulle hon i alla fall haft en tvåa. Vi vet att hon är avfälld efter löpet, men en trea ska man verkligen inte ge en juniorhund om den inte är halt eller anatomiskt inkorrekt. På söndagen fick hon i alla fall sin tvåa och med bra och rättvist bedömning.

Tassego´s Diddeli Dundra fick en tvåa av lördagens domare, men på söndagen var det revanch för Sissi & Lizzie i ringen. Det blev Kv 1 & Kk 2. Grattis!

Vilda fick sina ettor både lördag och söndag, och de är vi glada för eftersom att även hon är avfälld.

Grattis också till Marianne som fick fina placeringar med sina hundar, framför allt då lilla Wipa som blev BIR-Valp på söndagen.

Grattis till alla Er andra som det gick bra för och beklagar till alla Er som tycker samma som oss om lördagen.

Kritikerna kan Ni läsa under hundarna & foto finns i galleriet.

 

Tills nästa gång!

Mia

Kommentera gärna inlägget:

 • Rosie & Harry • 1 juli 2010 13:46:58
  Det var trevligt att träffa er:) Kan inget annat än att hålla med vad Marianne har skrivit ang domar omdömen. Det är alltid lika intressant och se vad de säger om ens hund.

  Det var ju även tur att vädret var okej.

  Stora kjamsiar från oss
 • Marianne • 21 juni 2010 21:54:34
  Ja det är inte utan man blir fundersam på hur olika domare dömer. Enda dagen får en hund en 2a för att nästa få ett cert osv. Men man får ta utställningar med en klackspark, det är ju enbart en persons bedömning och intryck av ens hund man får.
  Men det viktiga är ju att helgen var trevlig och att ONE SIZE verkligen passar alla;) Även om de är randiga :)
  Tack för trevligt sällskap och goda skratt
  Kram

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar