banner1

Hemma igen

Då var vi hemma igen efter en vecka i Leksand. Anton har varit på hockeyläger, så dagarna har varit fyllda med skojigheter som bad, rugby, fys, baseboll, 100%, teori & inte mindre än femton ispass och sex matcher! Fullt ös med andra ord. Vi har vistats i arenan under ispass och matcher men hunnit med att semestra också. Vi har varit på flertalet loppisar och där har jag bla fyndat trasmattor till hundarna. De är jättefina och kanske jag använder nån av dem själv? Räkmacka & latte på Siljan Café är bara ett måste när man är i Leksand och även det hann vi med. Har aldrig sett maken till räkmackor..........Kort & gott, man bara måste älska Leksand!

 

Nu till något annat som inte är så trevligt som Leksand.

Jag har fått höra att det ryktas en massa angående anledningar till att vissa inte stödjer vår rasklubb och därför inte skulle få köpa valp hos vissa uppfödare?!

Min kennel, min uppfattning om sund avel, min önskan om en viss typ av hund både vad gäller uttryck, mentalitet, stabilitet och kvalitet på framför allt friskheten står jag själv för. Jag har en önskebild av en "perfekt hund" och andra har sin bild, det är därför vi får fram olika typer av hundar som säkert passar bra hos någon. Det var längesedan jag valde att gå ur rasklubben och anledningarna var ett par stycken. Jag fick mottaga ganska otrevliga mejl från ett par av klubbens invalda representanter, där de la sig i hur jag tänkte kring avel och även där de pratade/skrev illa om mina hundar. De hotade med att inte ge mig valpförmedling mm om jag inte tänkte/gjorde som de tyckte, trots att jag uppfyllde alla Skk´s krav o regler.

Efter det var det dags i min gästbok och då försökte en medlem i rasklubben smutskasta Vilda så att ingen skulle våga köpa valp efter henne. Som vuxen förstår jag att klubben inte kan ansvara för vad varje enskild medlem har för sig, men denna människa blandade även in rasklubben och skrev en massa angående klubben & vad den representerar. Varför har inte rasklubben hört av sig angående detta? Har denna medlem bivit utesluten ur klubben då hon verkligen bröt mot de Etiska Uppfödareglerna?! Det finns så många anledningar till att jag valt att gå ur rasklubben, och de har inte blivit färre, tvärtom. Men att någon Demodexfråga skulle vara anledningen till mitt val är inte sant.

Demodexfrågan kommer inte vi att kunna avgöra som uppfödare ändå, det enda vi kan göra är att välja avelsdjur och ta reda på så mycket vi någonsin kan kring hundarna. Här hade man kunnat ha ett mycket stort stöd av varandra om alla varit ärliga, men men..........

 

Ha det gott!

 

Mia

 

Kommentera gärna inlägget:

 • Marianne • 19 juli 2010 23:22:33
  Jag har aldrig varit i Leksand, så jag har förmodligen missat en godbit på vår karta. Jag får väl lifta med er nästa år.
  Att ha förmånen att kunna syssla med uppfödning är inte alla förunnat och det är inte utan man känner ödmjukhet inför vad ens liv har bjudit på och ännu ger en chansen at njuta av. Den som är framgångsrik lär dock få sin beskärda del av den svenska avundsjukan som kan visa sig på olika sätt, men det är något som man helt enkelt får räkna med.
  De flesta föreningar/klubbar försöker öka sitt medlemsantal och tur nog är det ett fåtal som på ett eller annat sätt, skrämmer bort de medlemmar som finns. Att någon enbart på grund av en speciell sjukdom våra hundar kan drabbas av, väljer att avsluta sitt medlemskap tror jag är ovanligt. En rasklubb kan inte ha regler för allt en hund kan drabbas av eller för alla sjukdomar som finns. Det krävs nog betydligt värre saker för att man väljer att gå sin egen väg. Som t.ex. av anledningar du berättar om.
  Jag är idag medlem i flera rasklubbar och en av dem har nu tagit ett klokt beslut om att helt ta bort sin rasklubbs egna regler då det gäller avel och det beslutet vilar på att ingen ska kunna utnyttja rasklubbens image för egen del. Att med andra ord gömma sig bakom en väl använd slogan, Allt enligt rasklubbens regler och bestämmelser och därmed skapa en falsk bild av att just deras valpkull därmed är från friska föräldradjur. Utan rasspecifika regler inom klubben så måste alla uppfödare stå för sitt egna beslut och kan inte gömma sig bakom klubbens regellista och sedan svära sig fri med orden, jag har följt reglerna. Färre regler skapar större ansvar för uppfödaren och därmed även en friskare ras. Dock så måste naturligtvis SKK:s regler och bestämmelser följas.
  Ha det gott och vi hörs och ses
  kram

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar